Babahordozás: hordozási tanácsadás, képzés, klubélet

Oktatóként és hordozási tanácsadóként a ClauWi hordozóiskola alapelvei szerint dolgozom.

Hogy ne legyen közöttünk félreértés, részlet:

"Tanácsadóink ott karolják fel a hozzájuk forduló szülőket, ahol a segítségét kérik és odáig kísérik őket, ahova szeretnének eljutni. Mindezt személyre és helyzetre szabva szakmai hozzáértéssel, megértéssel és barátságosan teszik. Bátorítják a szülőket arra, hogy bízzanak képességeikben és hallgassanak megérzéseikre a babájuk igényeit illetően."

Képzés: A ClauWi Magyarország Budapest és környéke régiójának régiófelelőse vagyok, részt veszek a hordozóiskola munkájában, a  kezdő és speciális tanácsadók képzésében, főleg kommunikációs területen. Feladataim közé tartozik budapesti tanácsadók folyamatos továbbképzésének szervezése és a speciális tanácsadó jelöltek képzésének szervezése is.

2017. őszétől én vagyok az iskola vezetője.

 

Tanácsadói munkám:

2011-ben végeztem el a ClauWi Trageschule hordozási tanácsadó tanfolyamát, majd 2013-ban a haladó tanfolyamot, azóta ClauWi speciális hordozási tanácsadóként dolgozom. Elfoglaltságaim miatt mostanában főleg speciális esetekkel foglalkozom.

 

 

A család megkeresését követően telefonos vagy e-mail konzultáció után személyre (családra) szabottan építem fel a tanácsadást, és igény szerint házhoz megyek vagy saját otthonomban tartom a tanácsadást. Szabott áron dolgozom, de rászorultság esetén ebben is rugalmas vagyok. A tanácsadásról számlát adok.

A könnyebbség érdekében csomagokat állítottam össze, melyek közül a család választhat, de igény szerint bárhogyan variálhatók:

 

 

  • Várandós tanácsadás:

A hozzám forduló kismamák igényéhez, teherbírásához teljesen alkalmazkodva építem fel a tanácsadást (terhességi hét, fizikai állapot, pocakméret, tesók kora stb.) A tanácsadás időtartalma kb. 2x2 óra, de ez is rugalmas: olyan is előfordult már, hogy inkább 2x1 órában tartottuk, mert a kismama annyit bírt egyszerre.

Az 1. alkalom felépítése: egy bővebb elmélet után hordozóeszközök kipróbálása gyakorló babával, kötések próbálgatása - ahogy a pocak engedi.

 

A 2. alkalommal a kisbaba születése után a család otthonában találkozunk (ezt én szülés után leghamarabb 2 héttel javaslom, de inkább később, hacsak nincsenek kényszerítő körülmények), röviden átismételjük az elméletet, majd megtanítom az 1. alkalommal kiválasztott kötést. A gyakorlás itt először hordozós gyakorló babával történik, majd a mozdulatok elsajátítása után saját kisbabával is.

Ennél a csomagnál a fizetés alkalmanként történik.

 

  • Elöl hordozás vagy háti hordozás:

Ez a csomag mindig két alkalomból áll, időtartalma kb. 2x2 óra.

Az 1. alkalom felépítése: az elmélet (anatómia, élettan, szükségletek, hordozóeszközök) után a szülőknek megmutatom az általam javasolt kötéseket és eszköz(öke)t, majd próba és az elmélet alapján kiválasztják mit szeretnének megtanulni. A gyakorlóbabám segítségével addig gyakorlunk, amíg a szülők már könnyen boldogulnak a kötéssel. Ekkor a saját kisbabájukkal is gyakorolnak, amennyire a lehetőségek engedik. Minden esetben figyelembe veszem a család és a baba szükségleteit, természetes ha szoptatás, pelenkázás vagy bármi miatt szünetet kell tartani.

A 2. alkalommal megbeszéljük a tapasztalatokat, segítek ha változtatni kell valamin, illetve ha nem vált be valami akkor újat tanulunk.

A két alkalom közötti gyakorláshoz, ha a családnak nincs megfelelő hordozóeszköze, kölcsönkendőt biztosítok (ingyen, letét ellenében!)

Ennél a csomagnál a fizetést egyben, az első alkalommal rendezzük, a számlát is ekkor kapod meg.

 

 

Munkámra minden hozzám fordulónak örök garancia van: facebookon, e-mailben vagy telefonon bármikor válaszolok a kérdésekre, és péntekenként a XIII. kerületi Babahordozó Klubban személyesen is lehet hozzám jönni, természetesen ingyen.

 

Különösen fontosnak tartom a koraszülött, sérült vagy örökbefogadott babák hordozását.

Több koraszülött hordozókendőm van, ha erre van szükséged, keress nyugodtan. A kendő kölcsönzése ingyenes, és addig tart, amíg a kisbabád kinövi!